Rouwverwerking

Home  /  Sessies  /  Rouwverwerking

Rouwverwerking

Stervensbegeleiding

De dood hoort bij het leven. Alles wat leeft gaat ooit een keer dood. Dat is heel natuurlijk, maar dat betekent niet dat het geen grote impact heeft. Er zijn veel mensen die een enorme angst hebben voor de dood. In een ziekteproces kan het weten dat je gaat sterven voor veel angst zorgen. En juist bij sterven is het loslaten zo belangrijk.

Een balanssessie kan een waardevolle aanvulling zijn bij dood, aanstaande dood van een geliefde of het aankomende sterven van jezelf. Tijdens de sessie gaan we er aan werken om je angsten in de ogen te kijken zodat je harmonieus kunt overgaan, of juist een ander kunt steunen tijdens dit proces.

Op energieniveau zijn er diverse stadia in een stervensproces. Samen gaan we met die verschillende stadia aan de slag en pakken je angsten aan. Of het nu gaat om angst voor het hiernamaals, angst voor het verlies van je dierbaren of angst om praktische zaken als bijvoorbeeld financiën.

Rouw- en verliesverwerking

Na het overlijden van de dierbare is het proces zeker nog niet gedaan. Er komt zoveel op je af waardoor je het zwaar kunt hebben. Rouwen gaat nu eenmaal niet in een dag. Het gemis zal een leven lang aanwezig zijn.

De sessie rouw- en verliesverwerking is een pure, intense maar ook mooie sessie. Alle emoties die naar boven komen kijken we recht in de ogen. We stoppen niks weg maar behandelen iedere emotie. Zo komt er ruimte in je energiesysteem, waardoor je vrij kunt sterven, los kunt laten of ruimte hebt om te rouwen.

Deze sessie is bedoeld voor mensen die weten dat ze gaan overlijden, voor dierbaren van mensen die gaan sterven en voor mensen die een verlies hebben doorgemaakt en hierbij steun kunnen gebruiken.

De sessie vindt plaats in de praktijk totdat het voor degene die gaat sterven te zwaar is. Op dat moment kan ik op afstand in contact treden of in overleg in de eigen omgeving van de cliënt.

Wat ik vaak zie is dat de periode van rouw, waarin ruimte en aandacht is voor je verdriet, te kort is. Ieder mens is anders, daarom is er geen standaard rouwperiode. Doorgaan in de waan van alledag kan ervoor zorgen dat het rouwproces naar de achtergrond verdwijnt, terwijl het eigenlijk nog niet is afgesloten. Ik geef je alle tijd en aandacht die je nodig hebt om te rouwen. Ik wil oprecht weten hoe het met je is, dat is het beginpunt van onze reis.

Sessie 60- 85 minuten: €73,50

Klik hier voor meer informatie over vergoeding door de verzekering van deze sessie.

Klik hier voor meer informatie over de regels omtrent Covid-19

Ervaringen van anderen

Voor mij geeft het een gevoel van: het is goed. Orde op zaken in je hoofd. Het verzacht de pijn en haalt de scherpe kantjes er voor mij vanaf.

Voor mij wordt het verdriet daardoor dragelijker en beter hanteerbaar sinds we samen aan het werk zijn met healing.

Ik vind de rust en kracht in mijzelf.

In de rouwverwerking na het overlijden van mijn broer, veel te jong en meer lastige zaken die ik aan moest gaan:
Voor mij geeft het een gevoel van dat het goed is. Orde op zaken in je hoofd
Het verzacht de pijn en haalt de scherpe kantjes er van af. Voor mij word het verdriet daar door dragelijker en beter hanteerbaar.

Ik vind de rust en kracht in mijzelf
Bedankt lieve Ariënne
Je hebt zoveel voor mij gedaan