Kinderen vanaf 8 jaar en pubers in balans

Home  /  Sessies  /  Kinderen vanaf 8 jaar en pubers in balans

Kind in balans

Kinderen horen te stralen, blij te zijn zich en in alle vrijheid te ontwikkelen. Maar de wereld is niet altijd makkelijk voor een kind, waardoor ook zij uit evenwicht kunnen raken. Ik kan kinderen helpen om relatief snel weer in balans te komen. Kinderen veren van nature snel terug, maar hebben daar soms wat hulp bij nodig.

Kinderen van 8 tot 14 jaar en pubers vanaf 14 jaar

Kinderen en pubers lijken soms wel van de een op de andere dag immens te groeien. Niet alleen in de lengte, maar ook hun fysieke gedaante groeit. Ze ontwikkelen razendsnel en worden opeens een soort van ‘volwassen’.

Maar al dat groeien brengt vaak ook veel onzekerheid met zich mee. Want hoewel ze er steeds volwassener uitzien, zijn ze vaak van binnen nog klein en onzeker in een grote nieuwe wereld.

Sommige kinderen verdwijnen hierdoor naar de achtergrond, maken zich bijna onzichtbaar. Anderen doen weer het tegenovergestelde en zijn altijd luidruchtig aanwezig.

Tijdens de puberteit gebeurt er zoveel in het leven van je kind dat dit ervoor kan zorgen dat de energie uit balans is. Je kind komt meer op eigen benen te staan en leert om zichzelf in evenwicht te houden. Soms raken kinderen in dat proces de weg een beetje kwijt. In dat geval kan ik met een klein duwtje in de rug je kind helpen weer in harmonie met zichzelf te komen en het juiste pad te volgen.

Kinderen en pubers houden altijd zelf de regie tijdens een balanssessie. Met of zonder ouders, liggend of zittend, dat is vrije keus.

Met een directe aanpak en een dosis humor breek ik snel het ijs. Hierdoor ontstaat er ruimte om over gevoelens en problemen te praten.

Ook kinderen en pubers beschikken nog over een grote dosis fantasie, waardoor het gemakkelijk is de energie weer in balans te krijgen.

Ieder kind is anders, waardoor ook iedere vraag weer anders is. Gekke vragen bestaan voor mij niet, ik zie de puurheid van het kind en help daar waar nodig is, zonder teveel poespas. Of het nu gaat om faalangst, ADD/ADHD, onmacht of gewoon behoefte aan een duwtje in de rug, ik ben er om jouw kind te helpen waar nodig.

Baby’s en kinderen tot 14 jaar:
Sessie 55-85 minuten: € 52,50

Pubers vanaf 14 jaar:
Sessie tot 55 minuten € 52,50
Sessie 60- 85 minuten € 73,50

Klik hier voor meer informatie over vergoeding door de verzekering van deze sessie.

Klik hier voor meer informatie over de regels omtrent Covid-19

Ervaringen van anderen

“Doordat mijn zoon dyslexie heeft ontstonden er wat strubbelingen. Hierover raakte ik in gesprek met Ariënne. Ze heeft ons zo goed geholpen door inzichten te geven waar de strubbelingen vandaan kwamen. Ze weet je haarfijn te prikkelen, wat aanzet tot nadenken. Haar vakkennis gecombineerd met een gezonde dosis nuchterheid heeft ervoor gezorgd dat de strubbelingen tot het verleden behoren. Zonder poespas, met passie helpt Ariënne je net zolang totdat je het gewenste resultaat hebt.“ Liefs Renate

Maxime (12): “Ze is écht een goede therapeut. Ze ziet precies wat ik zie en ze voelt wat ik voel.“

Moeder: “En ik kon eindelijk zien wat jij allemaal doet wanneer wij samen aan het werk zijn. Was zo leuk om jullie samenwerking te zien.“

Naomi (13):
“Ik voel me altijd heel erg fijn als ik bij Arienne geweest ben.“

Moeder:
“Je straalt een rust uit die wij koesteren.“

Kay (14):
“Mijn faalangst was een donkere tijd en Arienne heeft het licht weer aangedaan.“

Anouk (18):
“Toen ik het even niet meer wist op het gebied van werk heb ik een korte sessie met Ariënne gehad. Ik sta nu veel steviger in mijn schoenen en heb meer rust. Zelfs mijn omgeving merkt het op.“