Baby’s en kinderen tot 8 jaar in balans

Home  /  Sessies  /  Baby’s en kinderen tot 8 jaar in balans

Kind in balans

Kinderen horen te stralen, blij te zijn en zich in alle vrijheid te ontwikkelen. Maar de wereld is niet altijd makkelijk voor een kind, waardoor ook zij uit evenwicht kunnen raken. Ik kan kinderen helpen om relatief snel weer in balans te komen. Kinderen veren van nature snel terug, maar hebben daar soms wat hulp bij nodig.

Baby’s en kinderen tot 8 jaar

Ik begin een sessie met kleine kinderen of baby’s bij de ouders. Ik wil graag weten wat de vraag vanuit de ouders is, waar zij denken dat de schoen wringt. Het kan zijn dat het kind slecht slaapt, een huilbaby is, prikkelbaar, noem het maar op.

Vanuit de vraagstelling van de ouder(s) ga ik met het kind of de kinderen aan de slag. Na de sessie ontvangen de ouders indien gewenst een kort verslag van de sessie.

Tijdens een sessie met baby’s of kleine kinderen, doen we waar ze het best in zijn: spelen. Er is kleurrijk spelmateriaal aanwezig, en ze krijgen alle rust en ruimte om zich te ontspannen en open te stellen. Ik leg rustig contact. Als je met al je zintuigen waarneemt is er zoveel te ontdekken. Kinderen laten veel zien door bewegingen, spel en gedrag.

Tijdens het spelen en ontdekken neem ik alle energie waar, wat zo nodig weer in balans wordt gebracht. De sessie is altijd met één of beide ouders en natuurlijk zijn broertjes en/of zusjes ook welkom. Ik lees tussen de regels door en zie zo wat er onbewust speelt, ook in de interactie met de gezinsleden. Blokkades of disbalans in de energie herstellen we.

Het doel is om je kind weer in balans te krijgen. Kinderen kun je niet opjagen, daarom neem ik altijd ruim de tijd voor kinderen.

Sessie 55-85 minuten € 52,50

Klik hier voor meer informatie over vergoeding door de verzekering van deze sessie.

Klik hier voor meer informatie over de regels omtrent Covid-19

Veel gestelde vragen over de kind in balanssessie:

Wat ga je doen?

Deze vraag hoor ik vaak. Samen met je kind ga ik vrij ontdekken. Ik geef jouw kind de ruimte om zelf te laten zien wat het probleem is. Het doel is om je kind weer in balans te krijgen, blij, vrij en gelukkig, zoals dat hoort bij kinderen.

Moet mijn kind stilzitten?

Kinderen en stilzitten, niet de beste combinatie. Ik verwacht dat je kind zich vrij voelt om te doen wat hij of zij op dat moment graag wil. Of dat nu stilzitten is, op een stoel wiebelen of op de tafel hangen, alles mag.

Ze vinden mijn kind een rotkind. Kun je daar iets mee?

Blijkbaar loopt jouw kind ergens tegenaan waardoor het lastig gedrag vertoont. Tijdens de sessie ga ik aan de slag om te achterhalen waarom jouw kind dit gedrag vertoont. Wat is de onderliggende reden van dit gedrag en hoe kunnen we zorgen dat je kind zich weer fijn voelt?

Ervaringen van anderen

Wij hebben met zijn drieën een muziek- en schilderochtend bij Ariënne gedaan. Een hele gezellige morgen, waar we alledrie erg ontspannen vandaan gingen. Een echte aanrader om het te doen heerlijk ontspannen kledderen zoals Ariënne het noemt.
Marja

“Gek hè mama, dat ik zoveel kleurtjes in mijn lijf heb!”

Samen met mijn zoontje (5) ben ik bij Ariënne geweest en in de auto onderweg naar huis voel ik me ontroerd. Want het voelt zo fijn dat mijn zoontje in zijn mooie gevoeligheid gezien wordt door Ariënne en ook door mijzelf…
Ik adem een paar keer bewust in en uit en ik merk dat mijn zoontje in stilte met me meedoet. En dan vraagt hij: “Mama, maak je je roos groter?”. Een prachtige bevestiging van dat hij het allemaal begrijpt.

Bram: “Wat een lieve mevrouw. Wanneer mag ik daar weer spelen?”

“O, dat lampje in mijn hartje!”

Moeder “Ik ga naar Ariënne.” Kind: “Ik ga mee!” Moeder: “Nee, deze keer ga ik alleen.””Kind: “Nou hoor, dat is stom! Het is daar zo fijn!”

“Mag ik weer eens naar de lieve grapjes mevrouw om met de popjes te spelen!